Bogsalg

Danmarks Smukkeste Jernbane

Bryrupbanen gik gennem noget af den smukkeste og mest afvekslende natur, som Jylland kan byde på. Derfor blev banen også meget benyttet som udflugtsbane, både for private lystrejsende og for større arrangerede udflugter.

Denne trafik var meget markant i perioden fra 1899 til 1929, men også efter udvidelsen til normalspor og forlængelsen til Silkeborg var der mange, der skulle med Bryrup-Jens for at nyde de storslåede landskaber, og tilnavnet "Danmarks Smukkeste Jernbane" blev hurtigt hæftet på Bryrupbanen.
At banen også havde bragt egnsudvikling helt ind i det mørke Midtjylland, bl. a. i form af byudvikling i Bryrup og Them hjalp ikke, da især en enkelt sogne-kommune havde sat sig i hovedet, at banen skulle nedlægges. Det blev den i 1968, men en lille del af banen lever videre i form af Veteranbanen, der nu i over 50 år har kørt mellem Bryrup og Vrads.

Bogens 156 sider i stift bind fortæller banens historie og indeholder mange billeder af banens materiel, stationerne og landskabet. 

Pris 298,- DKK + forsendelse 60,- DKK

Dampen over Midtjylland

Denne flot illustrerede bog fortæller jernbanens historie, herunder også de mange økonomiske og politiske forudsætninger og problemer, som både anlæggelsen såvel som driften indebar.

Dagbladet Politiken beskrev dengang rejsen Horsens-Silkeborg som en rejse gennem et landskab, så man troede sig hensat til til Schweiz eller Norge, men så føjede københavneravisen malurt til begejstringen, ved at skrive om Danmarks nyeste, dyreste og helt umotiverede jernbane!


Bogen er også et lille stykke teknologihistorie med bl.a. en pædagogisk gennemgang af lokomotiver, sporsystemer, stationsbygninger, Den genfundne Bro og svaret på, hvordan damp får et tungt tog til at køre. Der er også en skildring af jernbanesabotagen i april 1945, danmarks mindste station på 1 kvadratmeter (Skåningbro) samt det store arbejde, som mange frivilliges indsats i årenes løb har resulteret i - en vel vedligeholdt og populær veteranjernbane.

Bogen er på 52 sider i paperback. 
Pris 100,- DKK + forsendelse 44,- DKK

For bestilling:

Send en e-mail til      kasserer@veteranbanen.dk
Opgiv dit telefonnummer
Opgiv hvilken/hvilke bøger du ønsker at købe

Opgiv navn og adresse hvortil bogen/bøgerne skal sendes 


Indbetal bogens/bøgernes pris inkl. fragt til veteranbanens banens konto 6128  0011 398 391

Din bog/bøger afsendes med Post Nord/GLS så snart din indbetaling er registreret


Bøgerne kan også købes på Vrads Station

.